PočetakSavetovanjaMajsko savetovanjeXVII Мајско саветовањe УСЛУГЕ И ВЛАДАВИНА ПРАВА

XVII Majsko savetovanje "Usluge i vladavina prava "
XVII International May Conference "Services and the Rule of Law"

U organizaciji Instituta za pravne i društvene nauke Pravnog fakulteta Univerziteta u Kragujevcu 28. maja 2021. godine održano je XVII Majsko savetovanje na temu „Usluge i vladavina prava ".

Savetovanje je održano kombinovano, ličnim prisustvom i putem fakultetske onlajn platforme za web konferensing - BBB (BigBlueButton), a istovremeno je prenošeno i uživo na youtube kanalu Pravnog fakulteta u Kragujevcu. Savetovanje je otvorio dekan Pravnog fakulteta prof. dr Dragan Vujisić.

Nakon pozdravnih reči, učesnici su izložili referate iz nekoliko tematskih celina - načelna razmatranja o uslugama; poslovne i prometne usluge; finansijske i bankarske usluge; osiguranje; turizam; sport; usluge od opšteg interesa; pravo interneta; medijske usluge; zdravstvo i socijalna zaštita; uprava; obrazovanje; odgovornost pružalaca i zaštita korisnika usluga, usluge i krivična odgovornost i usluge i druga sa njima povezana pitanja.

Na savetovanju je predstavljeno 60 referata koje su pripremili autori iz: Brazila, Argentine, Austrije, Mađarske, Crne Gore, Hrvatske, Republike Srpske, Severne Makedonije i Srbije. Referati su objavljeni u Zborniku radova.

  1. Sadržaj
  2. Contents
  3. Zbornik
  4. Zaključci